Biorezonanta analize si tratament

Chirurgia neinvaziva in ORL

Banner7 Chirurgia neinvaziva in ORL
Chirurgia cu radiofrecventa se adreseaza afectiunilor inflamatorii si tumorale din toata sfera ORL, a declarat, pentru AGERPRES, prof. dr. Codrut Sarafoleanu, seful Clinicii ORL de la Spitalul ‘Sfanta Maria’ din Capitala.

Acest tip de chirurgie este unul modern si pentru un acces cat mai mare al specialistilor anual se fac cursuri de pregatire la Spitalul ‘Sfanta Maria’.

La sfarsitul anului trecut in cadrul Clinicii a fost organizat un curs de catre Universitatea de Medicina si Farmacie ‘Carol Davila’ la care au fost invitati doi specialisti de renume: prof. dr. Marc Remade, din Belgia, vicepresedintele Academiei Europene de ORL si presedintele Societatii Europene de Laringologie, si dr. Klaus Vogt, din Germania, recunoscut ca unul dintre cei mai renumiti specialisti in chirurgia cu radiofrecventa, a mentionat prof. dr. Codrut Sarafoleanu.

Acesta a explicat ca in cadrul workshop-ului fiecare cursant a avut acces la cursuri anatomice pe cap de porc exersand chirurgia cu radiofrecventa.

‘A fost o chirurgie life in care au fost demonstratii de chirurgie endoscopica rinosinuzala, comunicari, sesiuni video, dezbateri. Aceasta chirurgie nu este indicata in toate cazurile, are si contraindicatii. Tehnica este scumpa, dar facand raportul cost eficienta, beneficiile sunt notabile, reinsertia sociala este foarte rapida, statul face economii. Un aparat foarte performant pentru aceasta chirurgie costa aproximativ 10.000 de euro. In sistemul public interventiile sunt decontate de Casa de asigurari, in cabinete de specialitate private costul unei interventii este intre 100 – 150 de euro’, a explicat specialistul.

In ultimul timp a crescut numarul cancerelor din sfera ORL la tineri, a adaugat prof. dr. Codrut Sarafoleanu. El a mentionat printre factorii de risc poluarea, stresul, fumatul, bauturile alcoolice, iar in regiunea Moldovei se simt inca efectele Cernobalului, inregistrandu-se o crestere a afectiunilor oncologice tiroidiene si in sfera ORL.

Banner7 Chirurgia neinvaziva in ORL

Posted in Sanatate

Leave a Reply

Oferte Biorezonanta, investigatii si terapii

Biorezonanta BucurestiBiorezonanta BucurestiBiorezonanta BucurestiBiorezonanta BucurestiBiorezonanta BucurestiRecuperare Clujwww.cabinetlotus.ro Web analytics