Daca aveti in organism acest element, nu va veti imbolnavi niciodata

Medic din Austria: “Daca aveti in organism acest element, nu va veti imbolnavi niciodata. Va garantez! E mai important decat OXIGENUL!”

Profesor Ihor Huk, Seful Departamentului de Chirurgie de la Wiener Privatklinik, doctor in medicina si om de stiinta apreciat cu peste 300 de lucrari, publicate in jurnale medicale valoroase, a dezvaluit pentru Doctorul Zilei, care sunt ultimele descoperiri in sanatate.

“Recomandarile medicale de acum sunt invechite, sunt din secolul al XVII-lea, iar noi traim in secoulul XXI. Chiar si studentii mei invata din acele manuale vechi si cand i-am intrebat care este cel mai important element din corpul nostru, 99% au spus ca oxigenul.

Gresit! Stim de 20 de ani ca nu oxigenul este cel mai important element din corpul nostru, ci oxidul nitric, iar un om de stiinta, prieten cu mine a luat un Premiul Nobel pe aceast tema in 1997.”

Potrivit profesorului Huk, inima poate bate mai mult fara oxigen decat fara oxid nitric. Daca eliminam din inima oxidul nitric, se opreste imediat. Creierul, memoria pe termen lung functioneaza, codeaza informatia cu ajutorul oxidului nitric.

Sistemul imunitar lupta cu bacteriile, cu virusurile, cu cancerul, cu ajutorul oxidului nitric. “Acum intelegeti de ce oxidul nitric este mai important decat oxigenul?”

Oxidul nitric il obtinem din alimentatie

Oxigenul il obtinem usor, prin respiratie, dar oxidul nitric il obtinem prin alimetatie, din alimente cu nitrogen. Ce sa mancam ca sa obtinem oxid nitric?

“Dovleac sau nuci pentru ca aceste alimente au o concentratie mare de arginina, un aminoacid necesar pentru sintetizarea oxidului nitric, in organism. Daca mananci zilnic aceste alimente, memoria va fi foarte buna si vasele de sange foarte sanatoase.

E nevoie de 100-150 de grame de arginina pe zi. Dar este imposibil sa mananci zilnic dovleac si nuci, asa ca poti lua capsule cu arginina” a explicat profesorul Huk pentru Doctorul ZIlei.

In afara de arginina mai sunt factori care au legatura cu oxidul nitric. Calciul este unul dintre ele. “Pe langa calciu, ai nevoie si de vitmaina D3, care de fapt este un hormon, astazi cu totii stim ca D3 este un hormon care controleaza calciul.

Avem nevoie si de vitamina K2 care controleaza calciul si previne acumularea lui in rinichi sub forma de pietre. Daca aveti toti acesti factori, atunci creierul, vasele de sange, inima, sistemul imunitar vor funcitona perfect. Nu v veti imponavi niciodata, va garantez!” a mai spus profesorul Ihor Huk, pentru Doctorul Zilei.

De aceea recomandarea medicului este ca fiecare dintre noi sa mergem anual la analize sa verificam concentractia de calciu si vitamina D3.

“Eu iau intre 15 si 20 de mii de unitti de D3 pe zi. Recomandarile medicilor de acum sunt invechite, 2000-5000 de unitati sunt cantitati foarte mici, nu poti face surpadoza de D3, corpul nostru are nevoie de cantitati foarte mari, de aceea multi oameni au deficit” a adaugat Seful Departamentului de Chirurgie de la Wiener Privateklinik.

“Daca iti iau calciu din organism vei muri”

Profesorul Huk spune ca avem nevoie, de asemenea si de 500 miligrame de calciu, pe zi si de 100-200 de micrograme de vitamina K2. “Majoritatea medicilor recomanda sa luati magneziu, fara sa se gandeasca la elementele din care este construit corpul uman.

Avem nevoie de 40 ori mai putin magneziu decat calivu. Daca iti iau calciul din organism vei muri. 99% din corpul uman este construit din 6 elemente: Oxigen 65%, Carbon 18%, Hidrogen 10%, Nitrogen 3%, Calciu 1,5%, Fosfor 1,2%;

Restul de 11 ellemente reprezinta sub 1%: Potasiu 0,2%, Sulft 0,2%, Clor 0,2%, Sodiu 0,1%, Magneziu 0,05%, Fier sub 0,05%, Cobalt sub 0,05%, Cupru sub 0,05%, Zinc sub 0,05%, Iod sub 0,05%, Seleniu sub 0,05%” a completat profesorul Huk.